NOVA akademija umetnosti

 

Radovi diplomaca i studenata u klasi Prof mr Milana Aleksića

NOVA

ŠTA RADE DIPLOMCI IZ KLASE MILANA ALEKSIĆA


Benjamin Beker

Poslediplomske studije završio na Royal College of Art, London.

Dobitnik je Lacoste L'Elysee Prize 2010, National Magazine Award 2007, UK, Painters and Stainers Award, UK i nagrade ArtSway Open 08, UK. Nalazi se u selekciji: reGeneration2 Tomorrow's Photographers Today by the Musée de l'Elysée, Lausanne, Thames & Hidson, 2010.


Dejan Petrović

Urednik fotografije i fotograf agencije McCann Group. Takodje radi i kao snimatelj za potrebe agencije. Aktivno izlaže na grupnim izložbama.


Aleksandra Popović

Urednica fotografije u časopisu "Glorija". Dobitnica je druge nagrade na Oktobarskoj izložbi 2004 u Kruševcu. Boravila je na više značajnih radionica u inostranstvu kao što je Fabrica, Benetton’s communication research centre, Italy.


Ivan Arsenijević

Urednik je likovne galerije Studentskog kulturnog centra, Kragujevac. Takodje je urednik monografija „Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra“ kao i mnogih drugih. Aktivno izlaže i piše o savremenoj umetnosti.


Aleksandrija Ajduković 

Dobitnica je Henkel Art Award za mladog umetnika 2005 kao i prve nagrade 45. Oktobarskog salona. Učesnica  je Unidee Cittadellarte, umetničke radionici u Bijeloj u Italiji i stipendije Kultur Kontakt Artist-in-Residence Program, Vienna, Austria za 2005. Boravila je na Bečkoj likovnoj akademiji, kao gost student na klasi za postkonceptualnu umetničku praksu. Aktivno izlaze na na samostalnim i grupnim izložbama.


Branka Nedimović

Osvojila je prvu nagradu "Emergent Lleida 2010" Fondacije Sorigué

(Međunarodnom festivalu fotografije i vizuelnih umetnosti Španija).

Zajedno sa grupom francuskih umetnika osnivač je i urednik časopisa „Chut!“ (umetnički magazin koji kvartalno izlazi u Francuskoj). Aktivno izlaže na grupnim i samostalnim izložbama. Takodje se bavi modnom i reklamnom fotografijom.


Katarina Radović

Dobitnica je – ECF (European Cultural Foundation) stipendije za projekat "Weddings in Europe" (2009-2010) kao i stipendije Kultur Kontakt Artist-in-Residence Program, Vienna, Austria za 2008.

Aktivno izlaže na samostalnim i grupnim izložbama. Piše i prevodi (O Fotografiji, Liz Vels).


Paula Miklošević Murr

Završila je Master Class Studies at the Academy of Visual Arts (Hochschule fuer Grafik und Buchkunst) in Leipzig. Dobitnica je Sittcomm.award 2007 (fotografska nagrada za centralnu i istočnu Evropu) kao i prve nagrade na „International Photography Competition "Trust Me" within "F/Stop", International Photography Festival in Leipzig, Germany. Predaje na Brand Academy - Hochschule für Design und Kommunikation, Hamburg.


Ivan Petrović

Dobitnik je Henkel Art Award 2004 kao i nagarade Dimitrije Bašičević Mangelos za najboljeg mladog vizuelnog umetnika 2008. Aktivno izlaže na na samostalnim i grupnim izložbama. Urednik je i osnivač Fotoforuma i Centra za fotografiju u Beogradu.


Stefana Savić

Zvanicni fotograf Vojske Srbije. Takodje je radila kao urednica fotografije u dnevnom listu „Danas“. Aktivno izlaže i piše o savremenoj umetnosti. Bavi se humanitarnim radom.


Robert Uzon

Zvanični fotograf NIS Gasprom Neft, Car Racing Team. Aktivno izlaže i organizuje fotografske radionice.


Marko Todorović

Osnivač i direktor preduzeća "Studijo Zilber". Bavi se reklamnom fotografijom i produkcijom. Saradjuje sa mnogim agenciskim i produkciskim kučama kao i sledećim klijentima: Raiffeisen Bank, Societe Generale Bank, Pireus Bank, Credit Agricole-Meridian Bank, Unicredit Bank, Diners card international, Master card, Nike, Coca-Cola Company, Nestle, Apple, UNHCR, Tuborg, Opel, Delta Generali, B92 TV, Telekom Srbija, VIP, MTS, Telenor, Monet 067, T-com, MK Group, Rudnap Group, Dunav osiguranje, Tetra Pak, Lav pivo, BIP, Doncafe, Grand kafa, Bambi, Soko Štark, Frikom, Delta ice cream, Imlek, Simpo, Oriflame, Jasmin, Grand Casino Beograd, Adria Media Serbia, Delta Sport, FK Crvena Zvezda…


Mihailo Dobrić

Radi kao fotograf i filmski snimatelj (specijalni efekati). Radio je na sledećim filmovima: Coriolanus, Montevideo bog te video,The Raven, Il Restauratore, Paura da mare, Flesbek, Sveti Georgije ubiva azdahu, Human Zoo, Drug Crni u Narodnooslobodilackoj borbi, Serbian Scars, Zaustavi vreme, The  Brothers Bloom, Fade to Black, Pad u raj i mnogi drugi.


Bojana Ristić

Upisala Master studije Media Art & Design, Bauhaus-Universität Weimar.


Miloš Dumić

Radio je kao saradnik i asistent na Slobomir univerzitetu u Bijeljini, na predmetu Fotografija. Aktivno izlaže i bavi se reklamnom i modnom fotografijom. Živi i radi u New York-u.


Nemanja Bokić

Profesor fotografije u srednjoj Grafičkoj školi u Beogradu. Predavač na fotografskim radionicama Istraživačke stanice Petnica.


Vukašin Nedeljković

Bavi se fotografijom i videom. Aktivno izlaže na samostalnim i grupnim izložbama kao i video festivalima. Boravio je na više rezidencijalnih programa i dobitnik je prve nagrade Claremorris Open Exhibition. Živi i radi u Irskoj.


Tijana Pakić Feterman

Zaposlena u Rex Theater Museum, Paris. Aktivno izlaže na samostalnim i grupnim izložbama. Bavi se reklamnom i modnom fotografijom. Živi i radi u Parizu.


Milena Rakočević

Aktivno se bavi modnom fotografijom. Objavljuje u casopisima Grazia, Elle, Gala, Story.

Branko Blaž Lesjak

Upisao postdiplomske studije na Glasgow School of Art. Aktivno izlaže na samostalnim i grupnim izložbama.

Puno pozdrava Prof. Aleksić,

Ovdje Branko Blaž Lesjak. Prvo ču da se još jedan put zahvalim za pismo. Isto tako još jedan put hvala za znanje koje smo dobili. To nekako vidimo sad. No da Vas ne hvalim previše. 
Htio sam samo da kažem. Da sam prošle nedelje završio sa zadnjim intervjujem.
Primjen sam na Glasgow school of Art.

Hvala i puno pozdrava.
Branko Blaž Lesjak

p.s.  izvinite na srpskom jeziku